QlikSense

From docs
Jump to: navigation, search

QlikSense se bazeaza pe o tehnologie revolutionara, diferita fata de tehnologia OLAP. Denumita AQL™ (Associative Query Logic), aceasta tehnologie a fost patentata inca din 1994.

Dupa cum puteti usor observa din imaginile alaturate, in cazul QlikView nu mai este necesara regandirea cuburilor OLAP, dezvoltarea si implementarea de noi elemente, reconfigurarea interfetei grafice. De asemenea, lucrul cu bazele de date este mult mai flexibil. In acest fel se reduce timpul si, respectiv, costurile implementarii unor noi analize/rapoarte.

Qlik-AQL.jpg

Qlik-OLAP.jpg

In QlikSense, poti sa dezvolti chiar tu analizele de care ai nevoie in numai cateva minute! Atat de simplu e de dezvoltat!

QlikSense este usor de utilizat, lasandu-te sa analizezi cu usurinta volume mari de date! Interfata sa interactiva si predominant grafica ii asigura un avantaj de necontestat in fata altor aplicatii. Din cateva click-uri poti gasi orice informatie din baza ta de date, indiferent cat de “ascunsa” sau detaliata ar fi!

QlikSense este un instrument de management extrem de eficient, permitand realizarea unei largi arii de analize. Practic orice informatie existenta in baza de date a companiei poate fi valorificata prin aceasta aplicatie, stimuland interpretarea ei intr-un context integrat.

Orice utilizator/manager poate defini setul propriu de analize, valorificand astfel acele informatii care ii sunt vitale in indeplinirea responsabilitatilor sale. In acest fel, deciziile fiecarui departament vor avea siguranta fundamentarii pe analize riguroase, ce valorifica eficient intreaga informatie disponibila in companie.