Facturi furnizori - Anulare

From docs
Jump to: navigation, search


La anulare daca factura furnizor are un asset si acel asset e referit in note contabile (altele decat nota facturii) se afiseaza mesajul "Exista asseturi referite in urmatoarele note contabile". Nu se poate anula factura pana nu se sterg acele referinte din note. La anulare se verifica si data facturii si data NIR sa nu fie intr-o luna inchisa.

Daca factura respectiva contine pozitii pe care s-au repartizat transporturi, la anulare cu reintroducere repartizarea se pastreaza pe noua factura creata.

Documentul anulat va trece automat intr-o stare cu bifa de Anulat (se tine cont de drepturile pe stari).

Se trimite mail de notificare catre utilizatorii care au drept sau sunt asociati pe un grup care are drept pe starea noua si s-a bifat campul pentru notificare si persoanele asociate pe rolurile definite pe proiectul din antetul documentului si pozitiile sale.

Daca setarea 617 are valoare 0, nu se permite anularea facturii pana nu se sterg in contabilitate referintele la nota contabila a documentului respectiv.

Daca factura de furnizor are setat in antet o comanda de client, la anulare se va schimba starea comenzii in prima stare cu bifele validat si initial

Aviz furnizor - Anulare.png

Campuri

Numar document
informatie cu numarul documentului
Data document
informatie cu data documentului
Motiv anulare
se completeaza motivul pentru care se doreste anularea
Reintroducere
se anuleaza si se creaza un document nou nevalidat
Pastrare numar si data document
se anuleaza si se creaza un document nou nevalidat cu aceasi data si numar document

Operatii

Salvare
Renuntare

Erori la salvare

Avizul a fost cuprins pe o factura